A Mosoni-Duna és a Lajta folyó
térségi vízgazdálkodási rehabilitációja KEOP-2.2.1/2F/ 09-2010-0003Zöld szám: +36 80 205 179

Hírek

Keresés
Előző oldal Következő oldal
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2015.11.11.
MOSONI-DUNA ÉS LAJTA FOLYÓ TÉRSÉGI VÍZGAZDÁLKODÁSI REHABILITÁCIÓJA TÁRGYÚ, KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0003 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL.
Sajtótájékoztató
2015.03.05.
A sajtótájékoztató dokumentumai letölthetők az oldalról.
A Kisalföld folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a projekt aktualitásairól.
A cikkek olvasása ITT.
A „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció“ projekt keretében zajló új Püspökerdei beeresztő zsilip építése befejező stádiumba érkezett.
A „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció” KEOP projekt keretében a Kivitelező Konzorcium Győrben, a Mosoni-Duna folyó Kossuth és Széchenyi-hidak közötti szakasz bal partján, a jelenlegi alacsony vízállásnak köszönhetően folytatja az irtási munkálatokat, várhatóan 2013. augusztus 6-9. között. 
A „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció” KEOP projekt keretében a Kivitelező Konzorcium 2013. július 31. szerdai napon megkezdi a vonóvedres kotróval végzendő földmunkákat a Győr, Mosoni-Duna bal parti mederrendezés részeként (Püspökerdő).
Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy  a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció” KEOP projekt keretében 2013. július 22-én hétfőn a kivitelező a munkavégzést megkezdte Győr Mosoni-Duna bal parti mederrendezés (Püspökerdő) munkálatait a 17+192 és 15+447 folyamszelvények között.

A munkavégzés során a bal parton meder rézsű kialakítását végzik, így a parttól a víz felé akár 20 m-re is benyúlhat a beavatkozás.

Kérjük a vízi sportolókat, hogy tevékenységüket a jobb partra korlátozzák a fenti szakaszon.

Továbbá a Mosoni-Dunán Győr belvárosában is megkezdődnek a mederkotrási és partrendezési munkák az alábbi szakaszokon:

·        Széchenyi híd – Víztükör utca bal part
·        Széchenyi híd – Iparcsatorna jobb part
·        Kossuth híd – Széchenyi híd mindkét oldalon

A munkavégzések a vízállástól függően várhatóan októberig tartanak.

Napközben a fenti szakaszokon munkagépek és szállítójárművek közlekedésére és munkavégzésére kell számítani.
Kérjük a környéken élő lakosság türelmét és megértését!
Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) és a Kivitelező D.D. Konzorcium tájékoztatja a lakosságot, a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” tárgyú 2.2.1/2F/09-2010-0003 számú, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott KEOP projekt keretében tervezettek szerint, 2013. május 8. /szerda/ napon megkezdi Győrben, a Kossuth híd és Széchenyi híd közötti szakaszon a munkálatokat a Kivitelező.
A mederben elvégzendő munkafolyamotokhoz az említett szakaszon a szükséges mértékben fakivágási munkálatok történnek.

A munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségekért (látogatás korlátozása, zajhatás, gépek közlekedése, esetleges sárfelhordás) az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az érintett szakasz környezetében élő és a vízpartot látogató lakosság szíves megértését és türelmét kéri.
Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy  a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció” KEOP projekt keretében 2013. március 11. /hétfő/ naptól megkezdődnek a Győr belterület Víztükör utca – Széchenyi híd  és az Iparcsatorna – Széchenyi híd közötti szakaszainak partrendezési munkálatai.

A partrendezés vízépítési kő beszállítással kezdődik.
 
Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetével történt egyeztetés alapján a következő útvonal került kijelölésre a szükséges anyagok beszállítására:
14-es út – Új Bácsai út – Víztükör utca – Dózsa Gy. rkp. (Irinyi utcáig) – Irinyi utcai töltés rámpa
 
Ezen szakaszon munkagépek és szállítójárművek mozgására kell számítani napközben.
Kérjük a környéken élő lakosság türelmét és megértését!
 
A kivitelezés várható befejezése: 2013. október 31.
Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) tájékoztatja a lakosságot, a „Mosoni-Duna és a Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” tárgyú 2.2.1/2F/ 09-2010-0003 számú, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott KEOP projekt keretében 2013. februárban a szükséges mértékű cserjeirtási, fakitermelési munkákat befejezte Győr város belterületén a Kivitelező DD Konzorcium.
A Mosoni-Duna jobb partján a Széchenyi híd - Ipar csatorna torkolata közötti, illetve a Mosoni-Duna bal partján a Széchenyi híd - Víztükör utca közötti szakaszokon végezték el a szükséges munkákat. A fakitermelés – a lakosság biztonsága érdekében - a vízpart és a hullámtér látogatásának átmeneti korlátozásával járt.

A munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségekért (látogatás korlátozása, zajhatás, gépek közlekedése, sárfelhordás) az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az érintett szakasz környezetében élő és a vízpartot látogató lakosságnak köszöni az eddigi türelmét és szíves megértését.

Előző oldal Következő oldal