A Mosoni-Duna és a Lajta folyó
térségi vízgazdálkodási rehabilitációja KEOP-2.2.1/2F/ 09-2010-0003Zöld szám: +36 80 205 179

Hírek

Keresés
Előző oldal Előző oldal
Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a kivitelező DD Konzorcium ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a „Mosoni-Duna és a Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció" című KEOP projektben Mosonmagyaróváron a Lajta duzzasztómű és a torkolat közötti területen a kivitelező a közeljövőben megkezdi a folyó partrendezési munkáit. A folyó medrében és a partokon helyenként lábazati kőszórás és partbiztosítás épül. A munkákat a partok védelme, és az árvizek hatékonyabb levezetése érdekében szükséges megvalósítani. A munkavégzés idején kb. 5 hónapig nagyobb forgalomra kell számítani a munkagépek és szállítójárművek miatt.
Mosonmagyaróváron a projekt kivitelezési szakaszában cserjeirtási és fakitermelési munkákat végeznek a Lajta folyó torkolata feletti szakaszon a jobb parton, valamint a mosonmagyaróvári Lajta-zsilip felett a főmeder és a Balparti csatorna között a tervezett hallépcső területén. Továbbá a Mosoni-Duna bal partján, a Mosonmagyaróvári duzzasztómű feletti szakaszon, a szivárgócsatornán és a főmeder bal parti sávjában kialakítandó vizes élőhelyek területén.
 
Győrben a Mosoni-Duna Püspökerdei átvágásának bal parti sávjában is cserjeirtási és fakitermelési munkákat végeznek.
A fentieken kívül továbbra is tart az ősz végén megkezdett favágási munka Győr belterületén a Mosoni-Duna Széchenyi-híd és az Iparcsatorna közötti szakaszán, a folyó jobb és bal partján.
 
A kivitelező kéri a lakosság türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségekért.
 

Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság sajtközleménye, a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” KEOP projekt aktuális munkálatairól, Győr belterületi vízpartjait érintő kivitelezési folyamatokról.
2012. év októberében megkezdődött a Püspökerdei új beeresztő zsilip építése.
Ünnepélyes keretek között tartották a projekt nyitórendezvényét, Győrben az Aranyparton.
Előző oldal Előző oldal